Receptai

Piano piano, kaip sako italai. Smagioji tema, kaip tik crazy žmogučiams! Kalbėk, bendrauk, nors iki ryto. Apie orą, apie meilę, skaudžius išgyvenimus, atsibodusią rutiną ar tiesiog viską ir tuo pačiu nieką.
Skelbti atsakymą
Carla Duarte
Pasireiškimai: 343
Užsiregistravo: 26 Bir 2016, 00:06
Susisiekti:

Receptai

Standartinė Carla Duarte » 13 Lap 2016, 16:25

Noriu padėkoti už šią nuostabią temą, kurioje tikrai nebūsiu ,,tik" svečias :D
Noriu pasidalinti su jumis turbūt nuostabiausiu keksiukų receptu!
@onion8@
Aišku, darbo daug, prie šių keksiukų užtrunki daugiau nei 2 valandas, o jei nori tobulo rezultato, kartais ir 3-4 valandas. Bet galutinis variantas vertas ir to sugaišto laiko, ir nepigių produktų, ir jovalo virtuvėje! Tad štai, nuostabiųjų Tiramisu keksiukų receptas:

http://www.sauletavirtuve.lt/?p=3120

Keletas pastabėlių:
  • 2 puodeliai cukraus - kiek per daug. Aš dedu pusantro.
    6 dideli kiaušiniai - whatever, bet kokie 6 kiaušiniai.
    1/2 natūralaus jogurto ar pieno - aš dedu pieną, jis skystesnis ir su juo paprasčiau.
    Paruoštos stiprios kavos - į mažą puodelį dedu ~5 šaukštelius kavos.
    1 puodelis riebios plakamosios grietinėlės - perku 35% riebumo mažą indelį, tai lygtais 200 ml būna.
    Išplakite kambario temperatūros sviestą - aš jį pirmiausia ant dujų puode ištirpinu, tuomet plaku su cukrumi.
    Iš keksiukų paviršiaus „išskobkite“ po šaukštelį tešlos - stenkitės rasti ,,aukso viduriuką'' tarp paviršiaus ir dugno, kuo giliau išskobsite, tuo daugiau kremo tilps, bet neišskobkite ligi dugno.
BŪTINAI IŠKEPTUS KEKSIUKUS ATVĖSINKITE! Todėl išsikepkite anksčiau, nei žadate juos puošti įdaru ir kremu.
NEBIJOKITE KONDITERINIU TEPTUKU TEPDAMI KAVĄ JOS UŽTEPTI DAUGIAU! Nors yra posakis ,,kas per daug, tas nesveika'', šiuo atveju jis negalioja.


Pastabėlė: nebūtina keksiukus puošti būtinai šokoladu. Galima naudoti įvairius pabarstukus, cukrinės masės gėlytes ar panašiai, su maistiniais dažais taip pat galima pažaist. Va, keletas mano nuotraukų :)
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Taip pat panelėms, neturinčioms konditerinio švirkšto, galiu patarti naudoti užspaudžiamą plastmasinį maišelį, į jį sudėti kremą/įdarą ir tuomet nukirpti maišelio kampelį. Nebus žvaigždinės ar kitokios purškiamo kremo formos, bet vis geriau, nei dėt su šaukšteliu ar panašiai.
Taip pat, į keksiukų formas tešlos dėkite iki pusės, nes laabai iškyla.

Carla Duarte
Pasireiškimai: 343
Užsiregistravo: 26 Bir 2016, 00:06
Susisiekti:

Receptai

Standartinė Carla Duarte » 13 Lap 2016, 16:26

IR TAIP PAT KREIPIUOSI PAGALBOS Į JAUNĄSIAS KONDITERES! Pasiūlykit gerą kalėdinių sausainių receptą. Pageidaučiau meduolinių, ne sviestinių.
@onion14@

Luca Iaconelli dev
Pasireiškimai: 653
Užsiregistravo: 01 Bir 2016, 15:51
Susisiekti:

Receptai

Standartinė Luca Iaconelli dev » 13 Lap 2016, 19:25

Esu ne kartą darius migdolinius su šokaladu. Jie iš Beatos virtuvės, bet gavosi labai skaniai ir nesunku pasigaminti. :)

Reikės:
8 kiaušinių baltymų
240 g cukraus
200 g lazdynų riešutų
juodojo šokolado

Maniškiai:
Paveikslėlis

Lazdyno riešutus beriame į orkaitę ir paskrudiname 7-10 minučių 200 laipsnių orkaitėje.
Kol skrunda riešutai, atskiriame 8 kiaušinių baltymus nuo trynių.
Baltymus plakame elektriniu mikseriu. Kol baltymai sustandėja, plakame mažesniu greičiu, o kai baltymai jau standesni – greitį padidiname ir dar paplakame keletą minučių iki standžių putų. Tuomet supilame cukrų ir dar plakame mikseriu.
Paskrudintus riešutus atvėsiname ir sumalame kombainu ar kavamale iki rupios masės.
Riešutų miltus supilame į išplaktus baltymus ir atsargiai juos įmaišome iki vientisos masės.
Masę supilame į puodą ant viryklės ir, nuolat maišydami, kaitiname ant mažos ugnies apie 10-15 minučių, kol pradės karamelizuotis cukrus ir masė ims tirštėti bei gražiai pagels, taps panaši į kietoką manų košę.
Kai masė atvėsta, rankomis formuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir dedame juos į popieriumi išklotą skardą. Kepame 160 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
Ant mažos ugnies išlydome šokoladą. Kai sausainiai jau iškepę, kiekvieną jų panardiname į lydytą šokoladą ir dedame į lėkštę šokoladine kepure į viršų. Kol šokoladas dar nesustingo, galima papuošti pabarstukais.

Isabella de' Medici react
Pasireiškimai: 412
Užsiregistravo: 03 Gru 2016, 20:18
Susisiekti:

Receptai

Standartinė Isabella de' Medici react » 06 Bir 2017, 21:07

Visai neseniai atradau šitą receptą. Paprastas, greitas gaivus, ne per daug riebus. Kaip tik karštai vasaros dienai,o rezultatas nustebino. Tad, nusprendžiau pasidalinti.
Tiesa, pieną ėmiau paprastą. Taip pat vietoj riešutų sviesto tinka šaldytos uogos, pvz. avietės. Svarbiausia, su rūgštele (uogienė per saldu). Vietoj uogų dar tinka multi sultys. Dedant uogų, pieno gali išvis nebūti.

Paveikslėlis

Skelbti atsakymą